Sunday, February 15, 2015

Informasjon til syrere og statsløse palestinere som har søkt om beskyttelse





Informasjon til syrere og statsløse palestinere som har søkt om beskyttelse


Informasjon for februar 2015
Denne informasjonen gjelder for alle syrere og statsløse palestinere som kommer fra Syria, og som venter på svar i saken sin.

UDI har mange asylsaker som venter på å bli behandlet nå. For at UDI skal arbeide raskest mulig, må vi prioritere hvilke saker vi jobber med. Det fører til at noen nasjonaliteter må vente lenger. Syrere og statsløse palestinere som kommer fra Syria, er blant flere nasjonaliteter som må vente lenge på å få sakene sine behandlet.  Derfor vil det ta litt tid før vi får intervjuet deg. Vi må intervjue deg før vi kan behandle søknaden din om beskyttelse (asyl).

Når skal du til intervju?
De fleste må vente i 6 måneder før de blir kalt inn til intervju. Hvis du bor i transittmottak, får du beskjed en dag før intervjuet. Det blir hengt opp lister i transittmottaket der du kan se om du skal intervjues. Hvis du bor i vanlig mottak, får du beskjed omtrent en uke før intervjuet.
Vi prioriterer familier med barn i skolepliktig alder som bor i transittmottak, men også de må kanskje vente opp mot 2 til 3 måneder.
Du vil sannsynligvis bo i transittmottaket til vi har intervjuet deg. Noen kan også bli flyttet til ordinært mottak før intervjuet.
Du kan oppleve at noen som bor i et transittmottak blir intervjuet raskere enn andre som bor i et ordinært mottak. Det betyr ikke at det er noe galt med saken din eller at vi har glemt deg. UDI har valgt å gjøre det på denne måten av praktiske årsaker.
Når får du svar på søknaden din?
Under intervjuet får du beskjed om hvor lenge du må vente på svar på søknaden din. Sannsynligvis må du vente i 4 måneder, men i enkelte saker kan det også gå lengre tid. Tiden du må vente har ingenting å si for om du får bli i Norge eller ikke. Vi gir deg beskjed når vi har behandlet saken din ferdig.
Mens du venter på svar på søknaden din
Vi ber deg om at du ikke ringer og purrer på UDI i løpet av denne tiden. Det vil ikke føre til at vi behandler saken din raskere.
Neste informasjonsskriv kommer i begynnelsen av mars.





post signature

0 comments:

Post a Comment