Sunday, February 15, 2015

Informasjon til irakere som har søkt om beskyttelse




Informasjon til irakere som har søkt om beskyttelse
 Informasjonsskriv per februar2015
Dette informasjonsskrivet gjelder for deg som er fra en av disse provinsene:
·       Anbar
·       Babel
·       Bagdad
·       Diyala
·       Kerbala
·       Kirkuk
·       Ninewa
·       Salah al-Din
På grunn av det som har skjedd i deler av Irak de siste månedene, jobber vi med å avklare hvordan vi skal behandle sakene. Derfor vil det ta tid før vi får intervjuet deg. Vi må intervjue deg før vi kan behandle søknaden din om beskyttelse (asyl). For mer informasjon, gå inn på www.udi.no og skriv viktige meldinger i søkefeltet. http://www.udi.no/viktige-meldinger/informasjon-til-irakere/
Når skal du til intervju?
Dersom du er fra en av provinsene i listen over, vil du mest sannsynlig ikke bli intervjuet før vi har fått avklaringen vi trenger. Vi ser at det vil ta lengere tid enn vi antok i informasjonsskrivet fra desember. Slik det ser ut nå, er det mulig at vi ikke får noen avklaring før nærmere juni. Du vil mest sannsynlig ikke bli intervjuet før sommeren 2015. Vi vil sende ut oppdatert informasjon i begynnelsen av april.
Du vil bli flyttet fra transittmottaket der du bor til et ordinært mottak før du blir intervjuet. UDI ordner med reisen til Oslo og utgifter når du skal til intervju.

Dersom du er fra andre områder i Irak, vil du bli intervjuet fortløpende som normalt.

Når får du svar på søknaden din?
Dersom du har vært til intervju hos UDI, må du regne med at du ikke vil få svar i saken din før sommeren 2015. Vi behandler for tiden svært få søknader for dem som er fra Irak. Vi vil sende ut oppdatert informasjon om når du kan forvente å få svar på søknaden din i begynnelsen av april.
Mens du venter på svar på søknaden din
Du vil dessverre ikke kunne få mer informasjon hvis du ringer UDI, og det vil ikke føre til at vi behandler saken din raskere.
  



post signature

0 comments:

Post a Comment