Sunday, February 15, 2015

Informasjon til borgere av Somalia som har søkt om beskyttelse





Informasjon til borgere av Somalia som har søkt om beskyttelse



Informasjon for februar 2015

Denne informasjonen gjelder for alle borgere av Somalia som venter på svar i saken sin. UDI har mange asylsaker som venter på å bli behandlet nå. Derfor vil det ta tid før vi får intervjuet deg. Vi må intervjue deg før vi kan behandle søknaden din om beskyttelse (asyl). Somaliere er blant flere nasjonaliteter som må vente lenge, fordi vi ikke kan behandle alle sakene samtidig.
Når skal du til intervju?
De fleste må vente i 7 måneder før de blir intervjuet. Vi prioriterer familier med barn i skolepliktig alder som bor i transittmottak, men også de må kanskje vente 2 til 3 måneder. Familier med barn som bor i ordinært mottak, må kanskje også vente like lenge som alle andre (7 måneder). Du får beskjed fra UDI omtrent en uke før du skal til intervju.
Du vil sannsynligvis bli flyttet fra transittmottaket til et ordinært mottak før du blir intervjuet.
Når får du svar på søknaden din?
Når du blir intervjuet, får du beskjed om hvor lenge du må vente på svar på søknaden din. Sannsynligvis må du vente i 3 måneder etter at vi har intervjuet deg, men det kan også gå lengre tid. Tiden du må vente, har ingenting å si for om du får bli i Norge eller ikke. Vi gir deg beskjed når vi har behandlet saken din.
Noen på mottaket ditt får kanskje svar raskere enn deg. Det betyr ikke at det er noe galt med saken din, eller at UDI har glemt deg. Dette skyldes måten UDI organiserer arbeidet på.
Mens du venter på svar på søknaden din
Vi ber deg om at du ikke ringer og purrer på UDI i løpet av denne tiden. Det vil ikke føre til at vi behandler saken din raskere. Neste informasjonsskriv kommer i begynnelsen av mars.



post signature

0 comments:

Post a Comment